uploading jpg photos bug ? - The TrekEarth Forums

Forums


Go Back   The TrekEarth Forums >

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-30-2009, 11:31 PM
ninadev ninadev is offline
TE Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 858
Default uploading jpg photos bug ?

I tried 2-3 times to upload some of my photos which are in jpg format but it doesn't work, there is always a message saying that only jpg photos are allowed. I thought that maybe it was because they were HDR processed pics, but I did post somes previously that were HDR and had no problem. Help me someone !!!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-30-2009, 11:58 PM
stego stego is offline
TE Expert
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,495
Default Re: uploading jpg photos bug ?

I have never experienced such problems, but this is a recurrent subject of the forums. There are a number of variations in the JPG format and it appears TE doesn't accept all of them. I suggest you take a careful look at the options on saving or exporting JPG's with the software you use and you'll eventually find one set of options that is accepted by TE.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-31-2009, 01:07 AM
ninadev ninadev is offline
TE Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 858
Default Re: uploading jpg photos bug ?

This is very disturbing, when I posted regularly on TE at it's begining everything worked fine. I just tried to upload a normal standard jpg photo as generated by my Nikon d300, that I only processed for levels in PS CS2. Saved it both first the JPG extension and then JPEG extension (as indicated on the upload page as the format accepted) and it still doesn't work. And I have no other type of jpg that I can save it in CS2...
Reply With Quote
  #4  
Old 10-31-2009, 03:24 AM
Docarmo's Avatar
Docarmo Docarmo is offline
TE Expert
 
Join Date: Mar 2007
Location: Canada (Acton Vale - QC)
Posts: 2,130
Default Re: uploading jpg photos bug ?

Hi Nina,
I know JPG and JPEG are the same thing, but maybe a four character extension is not accepted by TE. Did you say you had tried both and it still doesn't work?
Very strange!!!
Docarmo
Reply With Quote
  #5  
Old 10-31-2009, 10:16 AM
feather's Avatar
feather feather is offline
TE Expert
 
Join Date: Jun 2005
Location: North Yorkshire, England, UK
Posts: 3,381
Default Re: uploading jpg photos bug ?

Have you recently installed Nikon's software Capture NX? I had the same problem some time ago. I don't remember the exact details but at some point in the installation process you are invited to tick which formats you want associated wwith the program. If you tick jpeg all your jpeg files are tagged and TE somehow won't recognise them. The only way I got it working again was to to uninstall Capture NX and do a system restore back to the date before I installed the program. When re-installing be sure to only tick NEF files for association.
Hope this helps
Kath
Reply With Quote
  #6  
Old 10-31-2009, 01:03 PM
ninadev ninadev is offline
TE Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 858
Default Re: uploading jpg photos bug ?

Thank you so much Kath.. this was the problem. I indeed installed Capture NX a few weeks ago, for the first time since I own Nikon cameras some 5 or 6 years ago. I would have never in a life time thought of this software as causing such a problem since I didn't even use it to process the pics I uploaded since on TE, but maybe I opened it once to look at some recent photos. In fact I won't reinstall it, I don't like the way it works.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:33 PM.



Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.
explore TREKEARTH