To rychem: Comment
Witam (świątecznie).
Z miłą chęcią dołączyłem do grona Polaków - podróżników, choć ze mnie w większym stopniu jest ten pierwszy. Macie na TE może jakąś wspólną polską grupę? Jeśli tak, to proszę o namiary lub zaproszenie - jeśli takowe jest wymagane. Jeśli nie ma żadnej, to może takową załóżmy? Każdy z Nas (Polaków) ma pełno zdjęć z naszego, pięknego kraju. Trzeba promować Polską turystykę. To tak "na boku".
A co do zdjęcia, to byłem tam (na dachu piętrowego parkingu) przed wschodem słońca, o niebieskiej godzinie, gdy granat nieba oddawał pełnię Księcia Nocy (Księżyca). Na wschodzące Słońce musiałem poczekać, a że była tak gęsta i rozległa mgła - która utrudniała fotografowanie - to dzięki niej wypełniłem kadr. Słońce wstawało zza chmur, które pozwoliły obniżyć ekspozycję i uchwycić tak naprawdę fatamorganę (gęstego powietrza i) tego zjawiska. Chwilę (jakąś minutę) po tym "strzale" Słońce wyszło zza chmur i poprawna ekspozycja (ukazująca faktury) nie była możliwa (1/8000s i EV na minus, nie pomogły), tak mocne było światło tej gwiazdy. Ale jest to bdb. zaczątek do Astrofotografii, którą planuję wdrożyć w życie.
Dziękuję za obecność i komentarz.
Pozdrawiam i (z okazji świąt) życzę samych udanych kadrów w tym roku!
|